• 0
Netskimmer

CH Products HOTAS setup not working properly

Question

I was hoping the update to 1.1 would fix this but no luck. Stick itself works fine, pedals act as though they are off calibration and throttle is completely non-responsive. The buttons on the throttle work but the throttle itself does not. I use this setup with other games so I know the hardware works. I was using a Thrustmaster HOTAS X in KSP before and it worked fine and I am using the same bindings I had for it so the bindings should be correct. I am using Vanilla KSP 1.1, though the problem existed in the previous version as well. Does anyone know how I can fix this?

Edited by Netskimmer
added some tags

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I stopped playing KSP for a long time, mainly for this reason... :-(, no propper joystick support for advanced joysticks. I own a Saitek X-55 and the only thing I could do to play the game was using the Advanced Fly By Wire mod. As far as I know, it's not updated to 1.1 yet, and I hope it will!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That is unfortunate, one would think that controller support would be a high priority in a game that is, in many ways, a flight sim. Hopefully they will focus on things like this now that the major update has been released. I've been using one of the hat switches on the throttle to control the throttle axis in game. It's not much better than using the keyboard, but I guess it's something. Hopefully they will fix the problem at some point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you using them natively or with a Control Manager config that binds them all to one virtual joystick?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 hours ago, NathanKell said:

Are you using them natively or with a Control Manager config that binds them all to one virtual joystick?

This is my next step. I have never used the Control Manager before so I watched a few YouTube vids before work and I plan to try this when I get off work tonight.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have set up a profile that uses all three units as a single virtual controller with limited results. The throttle axis does work now, but neither the mini-stick nor any of the hat switches on the throttle will bind to anything. I tested them in the Control manager and almost everything works there. The POV switch does not seem to work when I test it under the mapped virtual controller, but it does work in direct mode, so mechanically, it seems to be fine. All other switches work in both direct and mapped mode. KSP just doesn't seem to recognize them. The switches on the stick itself bind properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.