Sign in to follow this  
fragtzack

Unable to transmit deployed science

Recommended Posts

Posted (edited)

Deployed science on the Mun, silly me put the kit on the far side... 

So now am getting spammed messages that say "Unable to transmit deployed science data from the Mun , deployed science cluster has no CommNet connection to home".

Yet, I deployed a relay satellite that satellite is verified working. The satellite is almost directly over head and still not working.

 

Seems a bug or am i missing something?

Relay satellite "show network" clearly shows a green connected line back to Kerbin when the satellite is overhead of the deployed science.

 

Edit: This is not a bug, just a noob Kerb.. I needed to wait a few more orbits for the deployed science to be in the sunlight. All good now. Relay working!

Edited by fragtzack
Discovered issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the deployable antenna with your experiments?  I haven't definitevely figured this out yet, but perhaps you need one to beam back the science.  Even though the experiment controller has an onboard antenna, it may be that it can't be used to transmit results, much like the built-in antennae on the command pods.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Same kind of problem here. Deployed stuff on Minmus, surrounded Minmus with relays, but every ten minutes it gives me a message that there is no connection. The problem I have is not the connection that might or might not work. The problem is the spamming with the messages. If I do something else, like fly to Duna or catch some innocent asteroid, the spamming doesn't stop. Time warping for a bit easily gives me around 200 messages. Needs a change so that those "no connection" messages don't spam the message thingie. Lots of important messages have been lost due to clicking away some hundered notifications about having no connection.

 

EDIT: The message spamming stopped once I exchanged the solar panels for RTGs.

Edited by Jan Kerjann
new info

Share this post


Link to post
Share on other sites

You probably already noticed this, but in case you haven't: the recent patch to KSP 1.7.2 (BG 1.1.0) should have fixed this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this