JPLRepo

[1.5.x] DeepFreeze (v0.23.9) 25th Oct 2018

Recommended Posts

I have internals removed through a patch as it has serious issues with performance. Anythig over 10 kerbals and you are looking at lag city; this has been an issue with KSP for ages (at least 1.0.4) and thus I have them switched off to allow normal game play while not even running a potato (4790K/16GB/SSD/GTX970). This poses a problem with Deepfreeze as it will not show the kerbals in the part GUI, and the deepfreeze UI will show them but now thaw/freeze the kerbals. Is there any way to get this to work with internals switched off?

lag_internals.jpg
This is a plot from MemGraph showing the load for parts with internals and then dropping way down when I undock from the ship with inetrnals. When I use my patch to remove internals, the entire plot shows around a 20-25MB heap vs the 150mb without the patch. Also notice the frequency of the stutter which is every few seconds with internals and around 1 minute without them.

Hence the complete aversion to having more than 2-3 kerbals showing in the internals.



PS: Also when Kerbals are frozen, the contracts will not register them crossing SOI consitently. Running KSP 1.3.1 and DF 23.7.0 btw.

Edited by Jimbodiah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disregaurd, please delete.  

 

I couldnt find the research node because I am a dork.  

Edited by The_Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, The_Joe said:

Hey folks, I cannot get the parts to show up in the assembly buildings.  I can see CRY-5000 (From kerbal planetary systems) and I can see the settings menu from the KSC.  

 

Any help?  I reinstalled the mod, still no joy.  

See OP - no log - can't help you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/1/2018 at 4:49 PM, tonimark said:

please update for ksp 1.4.4

+1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/1/2018 at 3:49 PM, tonimark said:

please update for ksp 1.4.4

 

On 7/4/2018 at 3:15 AM, Toranks said:

+1

+2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/24/2018 at 12:25 PM, JPLRepo said:

This mod works fine in 1.4.x (including 1.4.5).

I suppose the title could be updated in order not to arise misunderstanding.:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since this was a concern in 1.4, I figure I would mention my findings.  Using Deep Freeze with USI-LS the systems seem to work correctly.  Kerbals freeze, the animations work, they stop consuming resources, they unfreeze and all seems well.  Working in 1.5.1.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omg so amazing I would love to download this on CKAN but it is only in V 1.4.1 and i am running V 1.4.2 oof :(. I know it works for V 1.4.5 but CKAN needs to update it to that V first.

 

Edited by 1TitanicFan
not finnished

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, 1TitanicFan said:

Omg so amazing I would love to download this on CKAN but it is only in V 1.4.1 and i am running V 1.4.2 oof :(. I know it works for V 1.4.5 but CKAN needs to update it to that V first.

 

Are you saying CKAN won't let you, or isn't showing it as available?

You can change what CKAN will allow in "Compatible KSP Versions" settings. I usually keep it open for quite a few versions back, since many parts, etc. don't need updating to work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/22/2018 at 9:18 PM, Beetlecat said:

Are you saying CKAN won't let you, or isn't showing it as available?

You can change what CKAN will allow in "Compatible KSP Versions" settings. I usually keep it open for quite a few versions back, since many parts, etc. don't need updating to work fine.

it shows that  the latest version of KSP is 1.4.1 and I am currently running version 1.4.2 due to my other mods. and the current version of the mod is tells me is V0.23.8.0

Edited by 1TitanicFan
not finnished

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for keeping this updated. 

deep freeze along with research bodies and tarsier have been always load for years now. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting this message whenever I try to use any of the parts "Cannot freeze while temperature is greater then 300c". I get this message at the launch pad and in space. Happens on all the parts. Any advice. Have EC/No nuclear anything causing heat just sitting on launch pad.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, mkalaska said:

Getting this message whenever I try to use any of the parts "Cannot freeze while temperature is greater then 300c". I get this message at the launch pad and in space. Happens on all the parts. Any advice. Have EC/No nuclear anything causing heat just sitting on launch pad.

 

You have the temp checking feature on in your DF game settings; and your part temperature is > the temperatures set in your settings. So they part cannot freeze any kerbals until it cools down.
 

Temperature Checking function (switch on and off via config settings: RegTempReqd = true/false). If switched on the Freezer Part temperature must be < the RegTempFreeze value (in settings)to be able to freeze a kerbal. If switched on you must maintain the Freezer part temperature BELOW the RegTempMonitor (in settings) value. If you do not, then there is a good chance the freezer will fail and your kerbals WILL start dying if you have the EC fatal option turned on. If switched on Freezing/Thawing and Holding Frozen Kerbals will cause the freezer parts to produce Heat which you will then need to manage. - This function only operates on the active vessel as Temperature control on unloaded vessels is too risky in the current KSP version. If you wish to use this function, do so at your own risk.. (or rather the Kerbals) and use a heat control mod and parts like this one.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im getting the "Missing Module Manager" Box on the starting screen (will not work with RPM) but i have the newest MM  and RPM versions installed, will that be a problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now