• 0
cybermeister

Very slow load times with minimal resource use

Question

Ok so I'm running 1.4.2 with a bunch of mods and the game loads ridiculously slow.  I started a load, went out to dinner for a couple of hours, and came back with game still loading with minimal progress.  Mods listed below and there are a bunch but I've done loads twice the size in 1.3.1 with load times of a few minutes.  My PC resources are nowhere near pegging out and the app itself responds spot tingly to window moves and such.  Any similar problems in the community?  Any advice?  Thanks in advance.  

cybermeister

KSP: 1.4.2 (Win64) - Unity: 2017.1.3p1 - OS: Windows 10  (10.0.0) 64bit
000_AT_Utils - 1.5.1
Filter Extensions - 3.2.1
TexturesUnlimited - 1.1.0.12
Toolbar - 1.7.17.5
UI Core - 1.0.1
ToolbarControl - 0.1.5.9
Zero-Point Inline Fairings - 1.0.2
ABCors - 0.5
Adjustable Mod Panel - 1.4
AtmosphereAutopilot - 1.5.10
B9 Animation Modules - 1.1
B9 Part Switch - 2.2.1
B9 Aerospace - 6.4
B9 Aerospace - 6.4
B9 Aerospace HX Parts - 6.4
B9 Aerospace Procedural Parts - 0.50
BD Animation Modules - 0.6.5.3
CritterCrawlerRetractingVectoringEngines - 1.3.3.1
Better Science Labs Continued - 0.1.9.3
CactEye Telescopes - 1.3.1.14
Camera Focus Changer - 1.0.4
CameraTools - 1.10
ClickThroughBlocker - 0.1.6.1
Community Trait Icons - 1.0
Contract Configurator - 1.24.4
StructuralTubingRestructured - 1.0.7
DMagic Orbital Science - 1.3.0.12
EVA Transfer - 1.0.8.1
Ferram Aerospace Research - 0.15.9.1
Firespitter - 7.9
Flexible Docking - 1.0.6
GPOSpeedFuelPump - 1.8.12
HullcamVDSContinued - 0.1.9
Impact - 1.6.3.2
ImprovedChaseCamera - 1.6.2
Interstellar Fuel Switch - 2.13.1
JanitorsCloset - 0.3.4
JSIAdvTransparentPods - 0.1.16
RasterPropMonitor - 0.30
Kerbal Attachment System - 0.6.4
Camera Mode Persistence - 1.0.4
Kerbal Engineer Redux - 1.1.3
Kerbal Joint Reinforcement - 3.3.3
Feline Utility Rover - 1.2.4
KerbNet Controller - 1.0.4
Stork - 0.2.6
Kerbal Inventory System - 1.10.6640.40620
KSP-AVC Plugin - 1.2.0.1
KSPDev LogConsole - 0.17.40068.6640
KSPLogger - 0.4.6
KSP Logitech RGB Control - 1.1
KSPWheel - 0.11.8.26
Kube - 0.0.5
Kurrikane - 1.1.0.3
LCA_Project - 0.1.2
Lithobrake Exploration Technologies - 0.4
LLL-Continued - 1.0.2
Infernal Robots - 2.0.14
Maeneuver Node Evolved - 1.0.4
Kerbal Dust Experiment - 1.11.1.8
Modular Rocket Systems - 1.13.2
ModularFlightIntegrator - 1.2.5
ZZZRadioTelescope - 1.0.2.1
NearFutureProps - 0.3.1
NE-KEES - 0.3.5.16
NE-Kemini - 0.2.5.16
NE-KLS - 0.2.5.16
NE-MPP - 0.2.5.16
NE-Common - 0.2.5.16
NE-OMS - 0.7.5.16
NovaPunch Continued - 0.1.4.4
Overdrive - 1.1
PanzerLabs AreoSpace K-Sat Series - 1.1.1
PAPIPluginContinued - 0.4.8
Part Angle Display - 0.3.3.3
PartCommanderContinued - 1.1.3.3
PartWizardContinued - 1.3.7
PatchManager - 0.0.15
PAWS - 1.1.0.1
QuickExit - 2.1.3
Recovery Controller - 0.0.2
IONRCS - 0.1.8
ResearchBodies - 1.9.7
RLA_Recontinued - 14.1
US and Soviet Solar Panels Pack - 1.5
SETI-ProbeParts - 1.3.0.2
SETI-RebalanceMaterialsGoo - 1.3
SettingsMaster - 0.0.2.2
Simple Adjustable Fairings - Plugin - 1.0.1
Simple Adjustable Fairings - KW Rocketry Pack - 1.0.1
Simple Construction - 3.4.6
Extraplanetary Launchpads - 5.9
SolverEngines - 3.6
RecycledParts - 0.1.4.6
Spacetux - 0.3.12.3
MicroSat - 0.1.1
StageRecovery - 1.8
StationKeeping - 0.2.0.1
StationScienceContinued - 2.4.1
TAC Fuel Balancer - 2.17
Cargo Transportation Solutions - 0.5.3
TarsierSpaceTechnology - 7.3
TextureReplacerReplaced - 0.5.4
ThrottleControlledAvionics - 3.5.1
ToadicusToolsContinued - 0.22.2
Tracking Station Evolved - 1.0.3
Trajectories - 2.2
TweakableEverything - 0.1.23
TweakScale - 2.3.10
UbioWeldingLtd-Continued - 2.5.3
Undockinator - 0.6
Unmanned before Manned - 1.3.0.2
UpgradesGUI - 1.5
Waypoint Manager - 2.7.2
World Stabilizer - 0.9.1
ZeroMiniAVC - 1.0.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Really need a log file, it sounds like its hanging on something during loading. My mod list is a bit different and longer, but I am around a five minute load time. This can be everything from a SSD drive, computer, software, and everything in between. If you do not know how to get logs, see below.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Nope.  Checked that all out.  It's weird cause 1.3.1 would in a reasonable time even with 100k+ Modual Manager patches.  I'm having trouble with 1.4.2 at 10k+.  Weird.  Thanks for the reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 minute ago, cybermeister said:

Nope.  Checked that all out.  It's weird cause 1.3.1 would in a reasonable time even with 100k+ Modual Manager patches.  I'm having trouble with 1.4.2 at 10k+.  Weird.  Thanks for the reply.

 Still need a log file

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok linuxgurugamer I finally got the log file for the slow 1.4.2 load.  Sorry for the wait I've been quite ill recently.  Dumb question though: I'm new to the forum thing (even though I'm a retired software engineer) so I have no idea how to attach say a zip of a couple text files to a reply here.  Any help?

cybermeister

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 minutes ago, cybermeister said:

I have no idea how to attach say a zip of a couple text files to a reply here.  Any help?

 

Upload it to something like Dropbox or Google drive and then post the link here

Edited by Numerlor

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So I've dropped in my mod list and also the main log file.  Again, I am having problems here where I didn't with 1.3.1.  I remember now that I did do a reinstall of Windows 10 to clean out stuff due to a "friendly" malware right when the Expansion pack dropped.  I do have some zipped up kerbal environments in 1.3.1 so if we cant tell from this file we might see if the old runs work differently.  I will look for those in the meantime.

Zip file of Mods and Log file

cybermeister

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

for me takes about 10-15 minutes because i have a lot of heavy parts mods and my pc is slow, but i just launch the game and do something until it loads

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
20 hours ago, cybermeister said:

So I've dropped in my mod list and also the main log file.  Again, I am having problems here where I didn't with 1.3.1.  I remember now that I did do a reinstall of Windows 10 to clean out stuff due to a "friendly" malware right when the Expansion pack dropped.  I do have some zipped up kerbal environments in 1.3.1 so if we cant tell from this file we might see if the old runs work differently.  I will look for those in the meantime.

Zip file of Mods and Log file

cybermeister

There are mods from KSP v1.1 in your game install ... check your mods and update the ones out of date

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

Thanks guys, I install and delete from ckan and I guess I trust it too much even though it clearly points out that it can't guarantee comparability.  I'll clean up my mod list and give things a try.  (Hey DoctorDavinci, I'm American, my wife is Canadian/American our families are Dutch descent, and I worked in Germany and studied it in school.  Cool flag.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.