Galileo

[1.3.1] Galileo's Sun Flares [v1.8.3]

Recommended Posts

12 minutes ago, captainb said:

Is this going to be bundled with SVE at some point?

No, but you can easily put the textures in SVE and they will work

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Galileo said:

No, but you can easily put the textures in SVE and they will work

Yes, although it's a little more complicated than copy/paste. SVE_Settings.cfg has the lines
 

%flareSettings = 0.5,1,0.32
%spikesSettings = 0.7,1,0.32

The "0.32" means the flares from this pack become huge. I'm glad you answered this in the scatterer thread, in the context of resizing with Sigma Dimensions, but it's worth mentioning here for other users' sakes: the smaller this number, the larger the flare. This pack does better with the settings it comes with, installed in the scatterer folder, but SVE overrides those settings. I just changed the SVE settings file, which worked. This pack may benefit from the same MM love you've recently given your other mods.

Edited by danfarnsy

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, danfarnsy said:

Yes, although it's a little more complicated than copy/paste. SVE_Settings.cfg has the lines
 


%flareSettings = 0.5,1,0.32
%spikesSettings = 0.7,1,0.32

The "0.32" means the flares from this pack become huge. I'm glad you answered this in the scatterer thread, in the context of resizing with Sigma Dimensions, but it's worth mentioning here for other users' sakes: the smaller this number, the larger the flare. This pack does better with the settings it comes with, installed in the scatterer folder, but SVE overrides those settings. I just changed the SVE settings file, which worked. This pack may benefit from the same MM love you've recently given your other mods.

Yeah I started to figure this out.  Overwriting the Sunflare inside the scatterer folder did nothing so I overwrote the Sunflare folder of SVE instead.  This worked but resulted in a gigantic freakin sun.  I'm still playing with the flare and spike settings to get something that looks good for the stock Kerbol system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, captainb said:

Yeah I started to figure this out.  Overwriting the Sunflare inside the scatterer folder did nothing so I overwrote the Sunflare folder of SVE instead.  This worked but resulted in a gigantic freakin sun.  I'm still playing with the flare and spike settings to get something that looks good for the stock Kerbol system.

Changing the last number in those two lines, from 0.32 to something like 0.8 or 1, is about right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, danfarnsy said:

Changing the last number in those two lines, from 0.32 to something like 0.8 or 1, is about right.

I will definitely give this some MM love when I get the chance. I didn't even think of the scaling earlier. Thanks for bringing it up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having a little problem here, hope someone can help. The sunflare in my scatterer folder does not render the same in game, it looks like a blob. For reference I'm using Galileo's sunflares from the folder labled "1." I've attached screenshots as well as my output log.

Log: https://www.dropbox.com/s/b8vs1con77ilrwa/output_log.txt?dl=0

Sunflare in folder: https://www.dropbox.com/s/maa3mj1xas9nm1r/sunFlare.png?dl=0

Sunflare in game: https://www.dropbox.com/s/d832yksp5pzu2u0/ingame.jpg?dl=0

Using KSP 1.22 with the compatible version of the sunflare. If more information is needed, let me know and thanks in advance.

Edited by daawgees
KSP version

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, daawgees said:

Having a little problem here, hope someone can help. The sunflare in my scatterer folder does not render the same in game, it looks like a blob. For reference I'm using Galileo's sunflares from the folder labled "1." I've attached screenshots as well as my output log.

Log: https://www.dropbox.com/s/b8vs1con77ilrwa/output_log.txt?dl=0

Sunflare in folder: https://www.dropbox.com/s/maa3mj1xas9nm1r/sunFlare.png?dl=0

Sunflare in game: https://www.dropbox.com/s/d832yksp5pzu2u0/ingame.jpg?dl=0

Using KSP 1.22 with the compatible version of the sunflare. If more information is needed, let me know and thanks in advance.

are you using SVE?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Galileo said:

are you using SVE?

Yes, as well as SVT. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I assume you are just dropping your sunflare in the scatterer/Configs/Sunflare folder?

If so thats incorrect. Scatterers folders are basically disabled with SVE. You have to go into StockVisualEnhancements/SVE_Scatterer/Sunflare/Sun and put your sunflare texture there

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Galileo said:

Ok I assume you are just dropping your sunflare in the scatterer/Configs/Sunflare folder?

If so thats incorrect. Scatterers folders are basically disabled with SVE. You have to go into StockVisualEnhancements/SVE_Scatterer/Sunflare/Sun and put your sunflare texture there

That's what I get for becoming lazy and letting CKAN do the work for me. 

Should I get rid of the planet flares from scatterer as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.05.2017 at 7:05 AM, danfarnsy said:

Changing the last number in those two lines, from 0.32 to something like 0.8 or 1, is about right.

I've changed both numbers to 1 and I got the view below.

Also, there is a strange pattern on nearly vertical parts. I'm using 5k version on 1980x1200 screen - would going to 2k version help solving this issue?

Spoiler

CsWSCpA.jpg

However, when Kerbol is partially blocked, it looks like a sunny side egg:

Spoiler

VUBNCrr.jpg

How can I fix this one?

 

I've got SVE installed manually together with EVE and scatterer

Edited by Raphaello

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Raphaello said:

I've changed both numbers to 1 and I got the view below.

Also, there is a strange pattern on nearly vertical parts. I'm using 5k version on 1980x1200 screen - would going to 2k version help solving this issue?

  Hide contents

CsWSCpA.jpg

However, when Kerbol is partially blocked, it looks like a sunny side egg:

  Hide contents

VUBNCrr.jpg

How can I fix this one?

 

I've got SVE installed manually together with EVE and scatterer

the vertical issue, i dont know what you are talking about.

The other issue is a limitation of Scatterer and nothing can be done

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Galileo said:

Ok I assume you are just dropping your sunflare in the scatterer/Configs/Sunflare folder?

If so thats incorrect. Scatterers folders are basically disabled with SVE. You have to go into StockVisualEnhancements/SVE_Scatterer/Sunflare/Sun and put your sunflare texture there

Removing the stuff from the scatterer folder really mucked things up, lol. So I removed all visual mods and manually and re-installed them by hand using your instructions. Got the sunflare/spikes right...though it's huge...not sure if it's intended or not.

However, Kerbin from Orbit on the sun side is a very light shade of orange. I think I need to start from scratch and wipe my gamedata folder. I'll report back later.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the sunflare config in SVE is tailored for the included textures you will need to change the last value in these:

flareSettings = 0.5,1,0.32
spikesSettings = 0.7,1,0.32

change them from 0.32 to 0.9 or 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Galileo said:

the vertical issue, i dont know what you are talking about.

Here's the area zoomed in and the issue is highlighted

szDvGLJ.jpg

Edited by Raphaello

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Raphaello said:

Here's the area zoomed in and the issue is highlighted

szDvGLJ.jpg

That is due to the high resolution. I can't fix that without adding a subtle blur to the texture. I don't have time to do it right now so try the 2k version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Galileo said:

That is due to the high resolution. I can't fix that without adding a subtle blur to the texture. I don't have time to do it right now so try the 2k version.

I think adding blur does not make a whole lot of sense as on higher resolutions the problem will not be visible and those textures are really supposed to be used with 4k monitors, I'd say. Your call, anyway.

I simply switched to 2k version and the artefact is now gone. Tanks a lot!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Galileo said:

the sunflare config in SVE is tailored for the included textures you will need to change the last value in these:


flareSettings = 0.5,1,0.32
spikesSettings = 0.7,1,0.32

change them from 0.32 to 0.9 or 1

That did it.

I don't think I will rely on CKAN for visual mods, probably better if I do that myself. I haven't figured out that orange hue yet, but I think a fresh GameData install will fix it. Really appreciate your help, have a great weekend!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, daawgees said:

That did it.

I don't think I will rely on CKAN for visual mods, probably better if I do that myself. I haven't figured out that orange hue yet, but I think a fresh GameData install will fix it. Really appreciate your help, have a great weekend!

What orange hue? On the sides of Kerbin? That's a feature of Scatterer.

Edited by Galileo

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Galileo said:

What orange hue? On the sides of Kerbin? That's a feature of Scatterer.

Yes, I know, and it was like that before, on the terminator like it should. But after I started messing with it it seems to cover the entire surface that is facing Kerbol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, daawgees said:

Yes, I know, and it was like that before, on the terminator like it should. But after I started messing with it it seems to cover the entire surface that is facing Kerbol.

Are you using the experimental version of scatterer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Galileo said:

Are you using the experimental version of scatterer?

No, the one on Spacedock.

I'm beginning to think there may be a problem with the 'beta' that Steam is delivering so that I can continue to use 1.22. Earlier today I did a complete fresh install of KSP 1.22 and the first mod I installed was SVT. Kopernicus first, SVT next and then module manager. Loaded the game, same stock textures for terrain. Module manager did load it, but it didn't translate to the game.

Edited by daawgees
Additional content

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2016 at 9:26 AM, Diddly Feelerino said:

Let me first say, this mod is fantastic. Really makes the night sky beautiful.

However I have one issue - the actual glare shows some texture glitching; like I can see a distinct "block" or separation between the sunglare texture and the skybox in the background. Any ideas on fixing this? =/

See below for what I mean:

screenshot15.png

holy moses, just seen this mod, what sunflare is this one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Turdsandwitch said:

holy moses, just seen this mod, what sunflare is this one?

That's in v1.6 of Galileo's Sunflares. Click his signature then go to his GitHub

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, JadeOfMaar said:

That's in v1.6 of Galileo's Sunflares. Click his signature then go to his GitHub

thanks!, also found the play your way mod, been looking for it for a while but couldnt remember what it was called 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.