Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'docking ports'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • The Daily Kerbal
  • Kerbal Space Program 2
    • KSP 2 Discussion
    • KSP 2 Dev Diaries
    • KSP 2 Suggestions & Development Discussion
    • Show and Tell
  • Kerbal Space Program
    • KSP Discussion
    • KSP Suggestions & Development Discussion
    • Challenges & Mission ideas
    • The Spacecraft Exchange
    • KSP Fan Works
  • Community
    • Welcome Aboard
    • Science & Spaceflight
    • Kerbal Network
    • The Lounge
  • Gameplay and Technical Support
    • Gameplay Questions and Tutorials
    • Technical Support (PC, unmodded installs)
    • Technical Support (PC, modded installs)
    • Technical Support (PlayStation 4, XBox One)
  • Add-ons
    • Add-on Discussions
    • Add-on Releases
    • Add-on Development
  • Making History Expansion
    • Making History Missions
    • Making History Discussion
    • Making History Support
  • Breaking Ground Expansion
    • Breaking Ground Discussion
    • Breaking Ground Support
  • International
    • International
  • KerbalEDU Forums
    • KerbalEDU
    • KerbalEDU Website

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Twitter


About me


Location


Interests

Found 11 results

  1. Hello all I'm using KSP 1.12 and I'm having an issue. After coming out of time warp (not the first one, just some random time warp, doesn't matter if its physical or normal time warp) sounds like engine noises, landing gear noises and explosions, etc. stop working . Anyone know why? I'm attaching my logs and mods (as a text file) just in case anyone needs it, and thanks for the help!! Mod list: https://mega.nz/file/0YpCzKpZ#AukV9PahYxC-OAW7iKTBOOyIFdrRbp_tBFHzTJMRUgI Latest Log: https://mega.nz/file/REpT3IaA#bFkiGj4c03IPKlVpSLQgG4TmocTHzSYs6Dh5PSQ3gv0
  2. In kerbin orbit, I've been working on a large assembily. However, I found that the nuclear tug attached to the docking arm is not giving me the option to undock, from either the tug side or the docking arm side. I can undock the docking arm from the ship proper, which I've done in the meantime for base management, and all the other docking ports seem to be working as well as usual, but that one pair is not cooperation. This is a KSS install under Kopernicus, With Roverdude's stocklike warp drive and Kerbal Engineer. Base install is 1.3.1 I have of course attempted swapping ships, returning to space center, and even closing and reopening the game.
  3. They are both facing the correct direction. There are no obstructions. No logical reason for it to not work. Can anyone please help?
  4. So I recently started a new kerbal game after a lengthy pause from playing KSP. Getting the docking ports to grab each other seems to horrible difficult now. Manual docking of mechjeb docking don't seem to matter. The docking ports are kissing each other but don't want to connect. Changing to another docking port and other forms of trickery don't help. Is there an issue with ksp 1.31 and docking or is it just my game?
  5. Hello, I am now trying to configure @EmbersArc's KRE NDS docking port for my mod, but without the lid, in Unity. I made the changes in Blender, and now I'm trying to get the docking node to work. What is happening is the docking ports don't dock, but just rest on each other. This is my config: PART { name = CapsuleDockingPort1 module = Part author = EmbersArc mesh = model.mu rescaleFactor = 1.07 node_stack_bottom = 0.0, -0.385, 0.0, 0.0, -1.0, 0.0, 1 node_attach = 0.0, -0.385, 0.0, 0.0, -1.0, 0.0, 1 TechRequired = advMetalworks entryCost = 8400 cost = 400 category = Coupling subcategory = 0 title = KASA Docking System manufacturer = 7D Exploration Technologies Inc. & Kerbobulus Corp. description = A very advanced docking port. Fully compatible with the Clamp-O-Tron Docking Port system. attachRules = 1,1,1,1,0 mass = 0.05 dragModelType = default maximum_drag = 0.25 minimum_drag = 0.25 angularDrag = 0.5 crashTolerance = 10 maxTemp = 2000 // = 3400 bulkheadProfiles = size1, srf tags = berth capture connect couple dock fasten join moor socket stagingIcon = DECOUPLER_VERT stagingIcon = DECOUPLER_VERT MODULE { name = ModuleDockingNode referenceAttachNode = dockingNode deployAnimationController = 1 nodeType = size1 staged = False stagingEnabled = False } MODULE { name = ModuleAnimateGeneric animationName = Extend Docking Ring actionGUIName = Toggle Docking Ring startEventGUIName = Extend Docking Ring endEventGUIName = Retract Docking Ring allowAnimationWhileShielded = False } } Unity file (Unity 5.4.2p4) Texture Model
  6. I'm trying to build a drone missile launcher for kerbal warfare, but without the possibilty to decouple docking ports with stages it's really hard/inconvenient to launch unguided missiles. Has the feature been removed? Did I do something wrong? And mainly, how can I get it to return? BTW, I'm running stock 1.2.2, fresh install
  7. Any reason why docking ports (part name dockingPort2 ) - the standard 1.25m one might not dock? I just get close enough (distance is 0.3 m) and then the ports start to run away from each other. Even when I manage to align them properly they just touch and won't dock. They are NOT placed backwards front. It's some kind of a glitch. The senior ones (2.5 m) dock just fine. Haven't tested it with .625m. I tried different ships, even tried to dock two rowers on the ground, no matter what I do, the ports simply do not connect. I use many mods and I'm sure there's something that broke the docking port config, but I cannot pinpoint exactly what. Does anyone know what config/module the docking port must have in order to dock? Is there any tool that can show the FINAL configuration of the part after all MM patches? Here's the list of mods installed:
  8. Can someone make non-magnetic docking port? I want a smoother more realistic docking procedure. I just hate the close is good enough approach with KSP docking. "A docking/berthing connection is referred to as either "soft" or "hard". Typically, a spacecraft first initiates a soft dock by making contact and latching its docking connector with that of the target vehicle. Once the soft connection is secured, if both spacecraft are pressurized, they may proceed to a hard dock where the docking mechanisms air-tightly seal together, enabling interior hatches to be safely opened so that crew and cargo can be transferred." ~ Wikipedia
  9. So, I spent a solid 3 hours building, testing and sending 2 parts of a space station into orbit, and once I managed to get them to rendezvous, the ports didn't latch. At first I thought that I'd placed the docking ports in a strange place, but the docking ports are placed on the outside of the fuselage, not clipped inside. After realizing this I kept trying to attach them again, and the result was these screenshots: Please note that some of these are from different angles on the ship too. http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857908/9BE9FE338274F784BB33F215EDFEB64FA4E1159D/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857839/EDB51591424C4FD3ECC80DA8C6CBFE3A0FB4146B/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857758/AEC83C7AC949252643CAF7EBB4B942DB0234860D/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857680/65BA76FC262A66532173933A31048D49BB04F0B1/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857601/FE0171CA8422743BFB0E5793CFB66105C09DD69C/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857520/FE7CD694598DCEE24137DE6DA0F4BE6D16DE315E/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857442/847A31A81D771446085AD8391E5CEBC38BE193C9/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857338/ED0F8631AF67B9E57D01D8F032A9503801AD5AAF/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857255/96CBA729785E13DE5575E4DCE080FAE291BABDD9/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143857175/C1B2B8D9CE4935EE6D1E8E035D47020FC3CB7B2B/ http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/268338039143856948/1060FD35561A3942F179AA566B05C3D1F921D57C/ This is version 1.1, Windows 10 on Steam. I don't know how to get to the logs, but I don't think it'd help so I did not include those. If a save file is needed I'll add it. Machine name: ------------ Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 10586) (10586.th2_release_sec.160328-1908) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: MSI System Model: MS-7850 BIOS: V4.7 Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4690K CPU @ 3.50GHz (4 CPUs), ~3.5GHz Memory: 8192MB RAM Available OS Memory: 8144MB RAM Page File: 5612MB used, 4707MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: 12 DX Setup Parameters: Not found User DPI Setting: 144 DPI (150 percent) System DPI Setting: 96 DPI (100 percent) DWM DPI Scaling: Enabled Miracast: Available, with HDCP Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported DxDiag Version: 10.00.10586.0000 64bit Unicode My only thought is that it might be the structural fuselage not allowing the ports to.. well... dock. SO, it'd be great if someone could help explain to me what kind of ghosts are causing this kind of torture to my sanity.
  10. If the title reminds you of Captain Kipard's Non-Androgynous Docking Port Set then this was intentional. If there are previous ideas about this, im' not aware of them. Gender restrictions are already working in 1.0.5 and that's fine, but the orientation i'm not sure it was possible. The whole "magnetic attraction" concept if not upgraded by game devs, it's underyling mechanics at least should be opened to plugin devs to take a crack at it.
  11. It's possible to leave a scene while docking ports are in the 'acquire' state, but before the docking action is resolved When you come back to the scene you (usually) have an NRE from the unresolved dock, and the docking ports are stuck in their acquire and docking-target (dockee) states becoming unusable and unrecoverable (unless you edit the SFS file) Would it be possible to catch/clear these unresolved docking states on scene switch (or prevent switching until docking is resolved)?
×
×
  • Create New...