JPLRepo

[1.7.x] JSI Advanced Transparent Pods (V0.1.20.0) 25th Jun 2019

Recommended Posts

33 minutes ago, Burning Kan said:

fast and straight, as usual.thx JPLRepo

squad did a good decision to hire u

Was purely coincidence. I intended to update it today. Slowly going through updating all my mods.

Share this post


Link to post
Share on other sites

coincidence? then it was a good coincidence -while i try to reactivate Asets ERS rover glass,i like modest People(but who doesn't) =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How exactly do I get this mod to work?. I hovered my curser over the item and nothing shows up (I tried to get it to work both in hanger and also on launch pad and in flight.). I right click it and nothing shows up. there is no tab in game to activate it. I'm not sure if what I'm having is an error or simply my own stupidity :(. 

Edited by crystalkalem

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/24/2018 at 12:30 AM, crystalkalem said:

How exactly do I get this mod to work?. I hovered my curser over the item and nothing shows up (I tried to get it to work both in hanger and also on launch pad and in flight.). I right click it and nothing shows up. there is no tab in game to activate it. I'm not sure if what I'm having is an error or simply my own stupidity :(. 

 

58 minutes ago, mrvice said:

does not work in 1.5.1

no pod is showing up at all, 
no parts showing up at all.

Read the OP.  This does nothing by itself, it is there for OTHER mod to use

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a list somewhere of what mods use this mod? I think I spot a Deep Freeze Pod in the OP image, but I don't recognize the other pods.

Ok Tried looking in CKAN, but there is no way to search for Dependencies.

So I tried doing a text search in the CKAN registry.json

It looks like the only CKAN mods which list "jsi advanced transparent pods" as a dependency or suggested are:

  • Endurance (from Interstellar) Continued...
  • Keridian Dynamics - Vessel Assembly
  • RasterPropMonitor

SO maybe it wasn't a Deep Freeze pod.

There may be other mods, not on CKAN, or that support it, but dont list it as a dependency or suggested mod.

Edited by BlackHat
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, BlackHat said:

Is there a list somewhere of what mods use this mod? I think I spot a Deep Freeze Pod in the OP image, but I don't recognize the other pods.

Ok Tried looking in CKAN, but there is no way to search for Dependencies.

So I tried doing a text search in the CKAN registry.json

It looks like the only CKAN mods which list "jsi advanced transparent pods" as a dependency or suggested are:

  • Endurance (from Interstellar) Continued...
  • Keridian Dynamics - Vessel Assembly
  • RasterPropMonitor

SO maybe it wasn't a Deep Freeze pod.

There may be other mods, not on CKAN, or that support it, but dont list it as a dependency or suggested mod.

There are others. KPBS and roverdudes mods and there were others. I wouldn’t be relying on the CKAN mod for this information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im experiencing the same issue as Lisias, also on OSX MacBook Pro but High Sierra -anyone seeing this on Linux or is it just Macs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@JPLRepo

There is an issue with the KSP/Unity cameras which I had and the solution was suggested by @Starwaster.  The issue was that when a mod created a new camera, regardless of whether it was used or not, some parts became semitransparent in certain situations.

It's a one-line fix, I've already fixed it in PWB Fuel Balancer, NavHud and Kerbal Flight Indicators.

And now its this mod's turn :-)

I've sent you a PR on github to fix the problem 

In the meantime, there is a totally unofficial build on github with the fix, available here: https://github.com/linuxgurugamer/JSIAdvTransparentPods/releases/tag/V0.1.17.0-unofficial

Removed by request of the author

Edited by linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, linuxgurugamer said:

@JPLRepo

There is an issue with the KSP/Unity cameras which I had and the solution was suggested by @Starwaster.  The issue was that when a mod created a new camera, regardless of whether it was used or not, some parts became semitransparent in certain situations.

It's a one-line fix, I've already fixed it in PWB Fuel Balancer, NavHud and Kerbal Flight Indicators.

And now its this mod's turn :-)

I've sent you a PR on github to fix the problem 

In the meantime, there is a totally unofficial build on github with the fix, available here: https://github.com/linuxgurugamer/JSIAdvTransparentPods/releases/tag/V0.1.17.0-unofficial

I’d prefer you didn’t release builds of my mod thanks. Especially for such a minor problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, JPLRepo said:

I’d prefer you didn’t release builds of my mod thanks. Especially for such a minor problem.

I'll remove it, but I had a request

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm that the latest version also works in v1.6.0, more or less. 

I did experience a glitch with one old mod, transparent parts were shown as bright magenta. The mods used the transparentTransforms setting in the part.cfg, and commenting that out gave me a transparent window. It could be considered a little too transparent, but it works. Also, you need to check this on the launch pad or runway.

I can see that old mod failing at some point, but it also currently works OK with transparency switched off. It's one of several older mods that are still usable, and useful.

This is one of several tools for which I have been waiting for a v1.6.1 version, but I'm still working through a v1.6.0 game, and this is a workable, though imperfect, option.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/18/2019 at 8:43 PM, Wolf Baginski said:

I can confirm that the latest version also works in v1.6.0, more or less. 

I did experience a glitch with one old mod, transparent parts were shown as bright magenta. The mods used the transparentTransforms setting in the part.cfg, and commenting that out gave me a transparent window. It could be considered a little too transparent, but it works. Also, you need to check this on the launch pad or runway. 

I can see that old mod failing at some point, but it also currently works OK with transparency switched off. It's one of several older mods that are still usable, and useful.

This is one of several tools for which I have been waiting for a v1.6.1 version, but I'm still working through a v1.6.0 game, and this is a workable, though imperfect, option. 

 

Try this:

in the part.cfg file for the parts you are having problems add the transparentShaderName line as follows:

MODULE
	{
		name = JSIAdvTransparentPod	
		transparentShaderName = Legacy Shaders/Transparent/Diffuse
	}

Seems the Old Transparent Specular shader is no longer being distributed with KSP.
Let me know how that goes, and if it works I will release an update with the fix so that this shader is the default.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Released V0.1.19 which fixes the transparent/pink shaders issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve had some server issues preventing me to update some of my mods. But I think I’ve got to the root of the problem. So hopefully can bring them all up to date in the next couple of days.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have a stock parts cfg I could use?? Just wondering if something like that is floating around here somewhere. No big deal if not

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm working on updating  the ERS rover from ASET.  It has the following config:

MODULE
{
	name = JSIAdvTransparentPod
   transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
}

It's an odd rover, the front has lots of glass as you can see.  The glass is actually a shade of rust-brown without this mod.

Externally everything works, the glass is transparent

When I go into IVA, it's just the rust-brown again.

I tried adding a line to get the following config:

MODULE
{
	name = JSIAdvTransparentPod
   transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
	restoreShadersOnIVA = false
}

which should have (according to the wiki) not restored the shaders, but it didn't do anything.  So what else do I need to do to fix this?

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, linuxgurugamer said:

I'm working on updating  the ERS rover from ASET.  It has the following config:


MODULE
{
	name = JSIAdvTransparentPod
   transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
}

It's an odd rover, the front has lots of glass as you can see.  The glass is actually a shade of rust-brown without this mod.

Externally everything works, the glass is transparent

When I go into IVA, it's just the rust-brown again.

I tried adding a line to get the following config:


MODULE
{
	name = JSIAdvTransparentPod
   transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
	restoreShadersOnIVA = false
}

which should have (according to the wiki) not restored the shaders, but it didn't do anything.  So what else do I need to do to fix this?

Thanks in advance


You might try 

MODULE
	{
		name = JSIAdvTransparentPod	
		transparentShaderName = Legacy Shaders/Transparent/ERSGlassDiffuse
                transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
	}

but for me it was still buggy

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Mecripp said:


You might try 


MODULE
	{
		name = JSIAdvTransparentPod	
		transparentShaderName = Legacy Shaders/Transparent/ERSGlassDiffuse
                transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
	}

but for me it was still buggy

Shaders have to be in resource files, don't they?  I added that "transparentShaderName" line, and got an error:


8/3/2019 11:05:20 AM,JSIAdvTransparentPods,transpartShader Legacy Shaders/Transparent/ERSGlassDiffuse not found.
 

What am I missing here?  

The end result was that all the glass parts were bright pink/purple, an indication of a missing texture

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, linuxgurugamer said:

Shaders have to be in resource files, don't they?  I added that "transparentShaderName" line, and got an error:



8/3/2019 11:05:20 AM,JSIAdvTransparentPods,transpartShader Legacy Shaders/Transparent/ERSGlassDiffuse not found.
 

What am I missing here?  

The end result was that all the glass parts were bright pink/purple, an indication of a missing texture

It should have worked with just 



MODULE
	{
		name = JSIAdvTransparentPod	
		transparentShaderName = Legacy Shaders/Transparent/Diffuse
        transparentTransforms = CabineGlassBottomLeftSide|CabineGlassBottomRightSide|CabineGlassCentre|CabineGlassLefSide|CabineGlassLeftSide|  CabineGlassLowCenter|CabineGlassLowRightSide|CabineGlassRightSide|CabineGlassTop
	}

but in ksp 1.7.3 it didn't work at all so I added the name of the texture to it like in the first post to get it to work but the windows are pink when its off then on the whole top of rover is transparent hope we can get a fix soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.