Nertea

[1.2.2] Mark IV Spaceplane System - minor bugfix update (March 10 2017)

1367 posts in this topic

Yes, it's 100% based on TB2. The old one, not the new one :).

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, smotheredrun said:

Where are those launch clamps from?

 

21 hours ago, Benjamin Kerman said:

SpaceY or SpaceY expanded, if I'm seeing correctly.

I have both installed - Space Y is another must-have mod - greatly reduces de complexity (and number of parts, memory, cpu...) needed to launch that monster.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clicking 'Download' on the AVC alert while the game loads leads to the Cryogenic Engines topic and not the Mark IV System topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 3/16/2017 at 11:47 PM, EnriqueBNew said:

It remembers me the Thunderbird 2. Only to say something :/.

 

 

On 3/13/2017 at 5:07 PM, Starslinger999 said:

Now that I think about it, This mod's "Thunderhawk" looks a lot like Thunderbird 2's Cockpit. Ima Go build a KSP Thunderbird 2 with this mod.

HyLYgun.png960x535.jpeg

Thats Literately what I just said :P

Also I am having trouble making my TB2 Fly because the "Wings" are so tiny. Wish there was Body Lift for deez

Edited by Starslinger999

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@Nertea hmm, the large cargo bays seem to have shielding issues again. Check @RoverDude's livestream, around 3:47:30 he shows unshielded cargo inside the closed cargo bay. He downloaded the latest version of Mark4 during this livestream. Again, medium cargo bays seem to be fine.

https://www.twitch.tv/videos/129616268

Edited by sh1pman
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I found a small bug on the LH2 patch for the Cutlass engine.

The intakeair request in airbreathing mode is insane, it should be about 18 times lower. (rough assumption). Probably the propellant ratio should be modified.

Actually I am not able to feed it with two 2.5m shock cones and two 2.5m heavy precoolers...

 

Added these lines to the patch, now it's working correctly :)

@PROPELLANT[IntakeAir]
{
	@ratio = 0.327
}

 

Edited by Hesp
Math and code

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nertea - thanks for these beautiful parts :)  We had a great time on my career stream playing with them!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/19/2017 at 7:27 AM, sh1pman said:

@Nertea hmm, the large cargo bays seem to have shielding issues again. Check @RoverDude's livestream, around 3:47:30 he shows unshielded cargo inside the closed cargo bay. He downloaded the latest version of Mark4 during this livestream. Again, medium cargo bays seem to be fine.

https://www.twitch.tv/videos/129616268

Urk. I'm probably not really going to be bothering to fix this anytime in the foreseeable future. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Nertea said:

Urk. I'm probably not really going to be bothering to fix this anytime in the foreseeable future. 

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, looking forward, what can we expect to see in the future of this beautiful little mod? Don't let all these bug fixes get you down Nertea :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have quite a number of other projects on the go, but you can typically see the next 5-10 planned parts on the GitHub issues pages.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Nertea said:

I have quite a number of other projects on the go, but you can typically see the next 5-10 planned parts on the GitHub issues pages.

Thanks, sorry I missed that :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21. 3. 2017 at 4:56 AM, Nertea said:

Urk. I'm probably not really going to be bothering to fix this anytime in the foreseeable future. 

I had this bug even with short cargo bays, so I did a few tests on a clean installation. It seems, that it manifests itself if cargo bays are after the Mk4 crew cabin or if there is the Mk4 tail cargo bay at the end. I saw first four hours of the @RoverDude's stream and he had there tail cargo bay. @sh1pman can probably confirm this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, maja said:

I had this bug even with short cargo bays, so I did a few tests on a clean installation. It seems, that it manifests itself if cargo bays are after the Mk4 crew cabin or if there is the Mk4 tail cargo bay at the end. I saw first four hours of the @RoverDude's stream and he had there tail cargo bay. @sh1pman can probably confirm this.

Yeah, but I didn't really research it this time. Somehow my spaceplane still works, and I'm happy about it, not changing anything. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, maja said:

I had this bug even with short cargo bays, so I did a few tests on a clean installation. It seems, that it manifests itself if cargo bays are after the Mk4 crew cabin or if there is the Mk4 tail cargo bay at the end. I saw first four hours of the @RoverDude's stream and he had there tail cargo bay. @sh1pman can probably confirm this.

Tests with screenshots, repro steps, craft file, other mods stripped out make me happy.

Other things make me sad.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Nertea said:

Tests with screenshots, repro steps, craft file, other mods stripped out make me happy.

Other things make me sad.

Will do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for a little delay @Nertea. Here it is. Steps to reproduce, screenshots, craft files and log file. Only mod installed was Mk4 Spaceplane System (version 2.3.6) with all necessary mods from the mod zip file.

https://www.dropbox.com/s/jjzgnz5wjq2y3e0/shielding_bug.zip?dl=0

There is also interesting behaviour, when some cargo is unshielded, if you close all bays at the same time. Workaround is to open and immediatelly close a bay with an unshielded cargo (repeat for all bays with an unshielded cargo). This workaround doesn't work, if you have crew cabin or tail bay attached to the bays.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now