linuxgurugamer

[1.5.1, 1.6.1, 1.7.2] Toolbar Controller (for modders)

Recommended Posts

New release,  0.1.6.4:

  • Added two methods, currently only working on the stock button:
    • public void DisableMutuallyExclusive()
    • public void EnableMutuallyExclusive()
  • Fixed hovering over button in Blizzy toolbar not working

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release, 0.1.6.5:

  • Fixed issue when both buttons are shown, if the mod was updating the textures, the stock texture wasn't being updated while the Blizzy texture was

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi! It's me again! =P

This is to advise that ToolbarControl.version on the github is saying to KSP-AVC there's a new version, 1.6.6, available - but there's no release yet for download yet.

mZbGD_erILltHUFel2TY78UvdKPNAkkLPdl0XIoq

Edited by Lisias

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some of my installed mods (AGExt, CorrectCoL, FlightPlan and LaunchNumbering) have problems with ToolbarControl.

[LOG 22:16:44.489] ADDON BINDER: Create binding redirect: ToolbarControl, Version=0.1.5.2, Culture=neutral, PublicKeyToken=null => ToolbarControl, Version=0.1.6.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[WRN 22:16:44.507] ADDON BINDER: Ingoring binding redirect due to incompatible versions: ToolbarControl, Version=0.1.6.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null => ToolbarControl, Version=0.1.6.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null

[ERR 22:16:44.509] AssemblyLoader: Exception loading 'CorrectCoL': System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
  at System.Reflection.Assembly.GetTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at AssemblyLoader.LoadAssemblies () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Additional information about this exception:

 System.TypeLoadException: Could not load type 'CorrectCoL.CorrectCoL' from assembly 'CorrectCoL, Version=1.6.4.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

[ERR 22:16:44.522] AssemblyLoader: Exception loading 'AGExt': System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
  at System.Reflection.Assembly.GetTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at AssemblyLoader.LoadAssemblies () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Additional information about this exception:

 System.TypeLoadException: Could not load type 'ActionGroupsExtended.AGXEditor' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type 'ActionGroupsExtended.AGXFlight' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<CheckStockCustomActions>c__Iterator0' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<PartRemove>c__AnonStorey5' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<PartRemove>c__AnonStorey6' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<PartRemove>c__AnonStorey7' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DelayPanelsMovement>c__Iterator1' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DelayPanelsMovementSecondStage>c__Iterator2' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DelayHidePanels>c__Iterator3' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DelayShowPanels>c__Iterator4' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AttachAGXPart>c__AnonStorey8' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AttachAGXPart>c__AnonStorey9' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AttachAGXPart>c__AnonStoreyA' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<CurrentActionsWindow>c__AnonStoreyB' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<GroupsWindow>c__AnonStoreyC' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AGXAddSelectedPart>c__AnonStoreyD' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<MonitorDefaultActions>c__AnonStoreyE' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<MonitorDefaultActions>c__AnonStoreyF' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<MonitorDefaultActions>c__AnonStorey10' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<MonitorDefaultActions>c__AnonStorey11' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<MonitorDefaultActions>c__AnonStorey12' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<EditorLoadFromNode>c__AnonStorey13' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<EditorSaveToNode>c__AnonStorey14' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DockedSubVesselsIconTimer>c__Iterator0' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<IsVesselLoaded>c__AnonStorey2' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<IsVesselLoaded>c__AnonStorey3' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<ActivateActionGroupActivation>c__AnonStorey4' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<ActivateActionGroupActivation>c__AnonStorey5' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<CurrentActionsWindow>c__AnonStorey6' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<GroupsWindow>c__AnonStorey7' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AGXAddSelectedPart>c__AnonStorey8' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<AddSelectedPart>c__AnonStorey9' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<GUIDelayCoroutine>c__Iterator1' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<partDead>c__AnonStoreyA' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DockingEventggg>c__AnonStoreyB' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<DockingEventggg>c__AnonStoreyC' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<CalculateActiveActions>c__AnonStoreyD' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<CalculateActionsState>c__AnonStoreyE' from assembly 'AGExt, Version=2.3.3.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

[LOG 22:16:44.560] ADDON BINDER: Create binding redirect: ToolbarControl, Version=0.1.6.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null => ToolbarControl, Version=0.1.6.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[ERR 22:16:44.573] AssemblyLoader: Exception loading 'FlightPlan': System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
  at System.Reflection.Assembly.GetTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at AssemblyLoader.LoadAssemblies () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Additional information about this exception:

 System.TypeLoadException: Could not load type 'FlightPlan_NS.FlightPlan' from assembly 'FlightPlan, Version=1.0.6.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type 'EntryType' from assembly 'FlightPlan, Version=1.0.6.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type 'PlanEntry' from assembly 'FlightPlan, Version=1.0.6.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type '<KACButton>c__AnonStorey0' from assembly 'FlightPlan, Version=1.0.6.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

[LOG 22:16:44.576] ADDON BINDER: Create binding redirect: ToolbarControl, Version=0.1.5.7, Culture=neutral, PublicKeyToken=null => ToolbarControl, Version=0.1.6.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[LOG 22:16:44.578] ADDON BINDER: Create binding redirect: ToolbarControl, Version=0.1.6.4, Culture=neutral, PublicKeyToken=null => ToolbarControl, Version=0.1.6.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[ERR 22:16:44.693] AssemblyLoader: Exception loading 'LaunchNumbering': System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
  at System.Reflection.Assembly.GetTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at AssemblyLoader.LoadAssemblies () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Additional information about this exception:

 System.TypeLoadException: Could not load type 'LaunchNumbering.SelectTemplate' from assembly 'LaunchNumbering, Version=0.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 System.TypeLoadException: Could not load type 'Template' from assembly 'LaunchNumbering, Version=0.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am aware of the problem, and hope to release an update within a day

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release, 0.1.6.6

  • Added IsHovering
  • Added StockPosition
  • Added BlizzyPosition ( placeholder for now)
  • Changed startup for registeration from MainMenu to instantly
  • Added sorted list by mod id
  • Reduced size of ToolbarController window
  • Added two new methods:
    • bool IsStockButtonManaged(ApplicationLauncherButton button, out string nameSpace, out string id, out string toolTip)
    • bool IsBlizzyButtonManaged(IButton blizzyButton, out string nameSpace, out string id, out string toolTip

This release REQUIRES the latest version of the Blizzy Toolbar, which was also just released: 

https://github.com/linuxgurugamer/ksp_toolbar/releases/tag/1.7.17.11

 

This should fix most of the problems, please let me know of any others that lose their icons.

 

Edited by linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎5‎/‎5‎/‎2018 at 12:50 AM, linuxgurugamer said:

New release, 0.1.6.6

This release REQUIRES the latest version of the Blizzy Toolbar, which was also just released: 

 

Stupid Question: I only need the newst  Blizzy Toolbar, if I use Blizzy toolbar, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/5/2018 at 10:50 AM, linuxgurugamer said:

New release, 0.1.6.6

This release REQUIRES the latest version of the Blizzy Toolbar, which was also just released: 

https://github.com/linuxgurugamer/ksp_toolbar/releases/tag/1.7.17.11

This should fix most of the problems, please let me know of any others that lose their icons.

 

I too have a stupid question - an increasing number of the mods you maintain require Click through Blocker and Toolbar Controller - if Blizzy Toolbar is required to be installed, then some of the mods you maintain now require three others?

Don't get me wrong, I'll install them as I really appreciate the work and skill you bring in, I just wondering about increasing diversification.  Also, I tried Blizzy once (years ago) and didn't like it.  I guess I'll be giving it a go again!

Peace.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, releansol said:

Stupid Question: I only need the newst  Blizzy Toolbar, if I use Blizzy toolbar, right?

Yes

2 hours ago, theJesuit said:

I too have a stupid question - an increasing number of the mods you maintain require Click through Blocker and Toolbar Controller - if Blizzy Toolbar is required to be installed, then some of the mods you maintain now require three others?

Don't get me wrong, I'll install them as I really appreciate the work and skill you bring in, I just wondering about increasing diversification.  Also, I tried Blizzy once (years ago) and didn't like it.  I guess I'll be giving it a go again!

Peace.

Blizzy is still optional

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, theJesuit said:

I too have a stupid question - an increasing number of the mods you maintain require Click through Blocker and Toolbar Controller - if Blizzy Toolbar is required to be installed, then some of the mods you maintain now require three others?

As I understand it, you don't need Blizzy Toolbar. If you don't have it, than stock toolbar is used. This is only a warning, that if you use this version of Controller and are using Blizzy Toolbar, then you need the latest version.

 

Edit: ninja'd :)

Edited by maja

Share this post


Link to post
Share on other sites

I saw this had updated and installed it, assuming it was an update for the bundled "001_ToolBarControl" i got with one of @linuxgurugamer's other mods, but this uses a different folder name ("000_Toolbar") and structure, and therefore breaks compatability with those mods. Have I misread the intention behind this package?

Edited by JH4C

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, JH4C said:

I saw this had updated and installed it, assuming it was an update for the bundled "001_ToolBarControl" i got with one of @linuxgurugamer's other mods, but this uses a different folder name ("000_Toolbar") and structure, and therefore breaks compatability with those mods. Have I misread the intention behind this package?

*This* mod is the update for the bundled 001_ToolbarControl, and uses that folder name and structure.  It sounds to me like you're talking about about the mod 'Toolbar Continued', which is also being maintained by LGG, and has the folder name '000_Toolbar'.  *That* mod is an optional mod for all the mods that use this mod - this mod will let them appear in either the stock toolbar or on that toolbar.

I'm guessing a miss-click someplace.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah yes, I'd clicked the link LGG posted to the Blizzy re-release by mistake. I'd kept the old 001blah folder to one side just in case, and have reverted to it with only a small amount of chagrin :D (I'd even read that bit and made sure I understood it, then clicked the wrong link anyway...)

Edited by JH4C

Share this post


Link to post
Share on other sites

The 001_ToolbarControl/PluginData/ToolbarControl.cfg is only updated the first time the mod is run.  Fresh clean install of KSP 1.4.3.  Install ToolbarController, Antennae Helper, and Part Wizard.  Run the game.  All is good and the ToolbarControl window gives options for ToolbarController button, Antennae Helper button, and Part Wizard button.  Close game down.  Uninstall Antennae Wizard and Part Wizard.  Install Hangar Extender and KSPCasher.  Run the game.  ToolbarControl window gives options for ToolbarController button, Antennae Helper button, and Part Wizard button.  The only way to get it to update its cfg file is to uninstall/reinstall ToolbarController anytime you ever uninstall/reinstall a mod that uses it.  And then only if you delete the entire directory manually.  Uninstalling/reinstalling ToolbarController via CKAN leaves the 001_ToolbarControl/PluginData/ToolbarControl.cfg from the first time you ever ran it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, CuddlePirate420 said:

The 001_ToolbarControl/PluginData/ToolbarControl.cfg is only updated the first time the mod is run.  Fresh clean install of KSP 1.4.3.  Install ToolbarController, Antennae Helper, and Part Wizard.  Run the game.  All is good and the ToolbarControl window gives options for ToolbarController button, Antennae Helper button, and Part Wizard button.  Close game down.  Uninstall Antennae Wizard and Part Wizard.  Install Hangar Extender and KSPCasher.  Run the game.  ToolbarControl window gives options for ToolbarController button, Antennae Helper button, and Part Wizard button.  The only way to get it to update its cfg file is to uninstall/reinstall ToolbarController anytime you ever uninstall/reinstall a mod that uses it.  And then only if you delete the entire directory manually.  Uninstalling/reinstalling ToolbarController via CKAN leaves the 001_ToolbarControl/PluginData/ToolbarControl.cfg from the first time you ever ran it.

How are you installing the mods?

also, a log file would be appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed all of these via CKAN.

Walkthrough of reproduction

Fresh install of KSP 1.4.3.  Through CKAN installed ToolbarController, ClickthroughBlocker, Antennae Helper, Part Wizard.  In VAB, you can see buttons for Antennae Helper and Part Wizard.  For some reason this time I didn't get AH in the TB options, but Part Wizard and ToolbarController twice, but no Antennae Helper.  First time I've seen that happen.

VAB with Toolbar Controller, Antennae Helper, and Part Wizard buttons showing

KSP.log

output_log.txt

Exit game.  Through CKAN, uninstalled Antennae Helper and Part Wizard, and installed KSPCasher and Hangar Extended.  Toolbar Controller still only has options from after the first install.

KSC with Toolbar Controller and KSPCasher buttons showing

VAB with Toolbar Controller and Hangar Extended buttons showing

KSP.log

output_log.txt

So, it IS putting the right buttons where they should be, just not updating the Toolbar Controller Options window with new buttons.

EDIT:  CKAN left the folders for Part Wizard and Antennae Helper after uninstalling them, and show up in the "Folders and files in GameData" section of the second KSP.log.  Manually removed them and re-ran KSP, same result.

VAB with Toolbar Controller and Hangar Extended buttons showing

KSP.log

output_log.text

 

Edited by CuddlePirate420
Extra Information/One of my Screenshots links was wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can confirm the occasional double-entry of ToolbarController in its own menu: seems to occur during first-runs; recreation of the scenario requires only that you delete the ToolbarController.cfg file.  Also confirming that entries for removed mods remain; quit game and manually removed Fusebox and AGX by dragging their folders out of GameData then reloading and they were still listed.

Additionally, it's always displaying the first-run help window, as the setting for showWindowAtStartup is always being left set as true despite my closing it; setting is retained during the game session across saves, loads, or changes of game type (quitting sandbox then entering career, for example) but resets on exit. I have now manually edited the value to false and it has remained as such. I'm not entirely sure, but based on the file's "last edited" timestamp it looks like it's saving settings on load rather than on exit, but that can't always be the case as it does remember if I change the "display on toolbar" settings for any of the mods. Maybe it's saving only if there's changes to those settings?

The only mention in KSP.log of a problem with ToolbarController is this one: 

[ERR 17:39:52.156] ToolbarControl: stockButton is null, ,  namespace: ToolbarController_NS

And that only showed up once that I saw during the multiple tests I loaded, which was after removing Fusebox and AGX. 

ETA: While playing later, long after I re-installed Fusebox and AGX, and after experiencing a new issue with another addon, I discovered similar entries to the one above for I think all the mods I have that are using ToolbarController. None of these errors appear to affect functionality in any way but there's obviously something hinky going on. Log attached here: https://expirebox.com/download/482a768e3f62e15cfcb37f43909185af.html

Edited by JH4C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once a mod registers with the toolbar controller, it gets saved, EVEN IF THE MOD IS DELETED.  Right now, nothing can be done about that.

Ill be looking into these problems tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @linuxgurugamer, I have installed this mod along with a couple of mods that require it. Having read its description, I understand that it is a modder's mod, and not a user's mod. As a user, I did not expect to have any interaction with it. But when I loaded up the game, I found out that it had a button in the toolbar. When I clicked that button, I noticed that it created an invisible area in the center of the screen, probably a gui frame that failed to show up correctly, that was blocking input and while it was up I noticed that it was constantly throwing exceptions in the console. Luckily, this only occurs if I click the button, and both the area and the exceptions go away if I click it back.

Now, having re-read this thread, I realize that it may be the interface for setting up whether to use Blizzy or stock toolbar. 

Is this all a known issue? Is there supposed to be a Toolbar Controller button in the first place?

 

Edit: I have gone and reproduced the issue in a clean installation with Toolbar Controller and (apparently required dependency) Clickthrough Blocker.

Here is the pair of exceptions that get thrown constantly:

[EXC 12:38:16.657] ArgumentException: Getting control 0's position in a group with only 0 controls when doing Repaint
Aborting
	UnityEngine.GUILayoutGroup.GetNext ()
	UnityEngine.GUILayoutUtility.BeginLayoutGroup (UnityEngine.GUIStyle style, UnityEngine.GUILayoutOption[] options, System.Type layoutType)
	UnityEngine.GUILayout.BeginHorizontal (UnityEngine.GUIContent content, UnityEngine.GUIStyle style, UnityEngine.GUILayoutOption[] options)
	UnityEngine.GUILayout.BeginHorizontal (UnityEngine.GUILayoutOption[] options)
	ToolbarControl_NS.BlizzyOptions.DoWindow (Int32 id)
	UnityEngine.GUILayout+LayoutedWindow.DoWindow (Int32 windowID)
	UnityEngine.GUI.CallWindowDelegate (UnityEngine.WindowFunction func, Int32 id, Int32 instanceID, UnityEngine.GUISkin _skin, Int32 forceRect, Single width, Single height, UnityEngine.GUIStyle style)
[EXC 12:38:16.678] NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
	UnityEngine.GUILayoutEntry.ApplyStyleSettings (UnityEngine.GUIStyle style)
	UnityEngine.GUILayoutGroup.ApplyStyleSettings (UnityEngine.GUIStyle style)
	UnityEngine.GUILayoutEntry.set_style (UnityEngine.GUIStyle value)
	UnityEngine.GUILayoutUtility.BeginWindow (Int32 windowID, UnityEngine.GUIStyle style, UnityEngine.GUILayoutOption[] options)
	UnityEngine.GUI.CallWindowDelegate (UnityEngine.WindowFunction func, Int32 id, Int32 instanceID, UnityEngine.GUISkin _skin, Int32 forceRect, Single width, Single height, UnityEngine.GUIStyle style)

 

Edited by canisin

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, canisin said:

Hello @linuxgurugamer, I have installed this mod along with a couple of mods that require it. Having read its description, I understand that it is a modder's mod, and not a user's mod. As a user, I did not expect to have any interaction with it. But when I loaded up the game, I found out that it had a button in the toolbar. When I clicked that button, I noticed that it created an invisible area in the center of the screen, probably a gui frame that failed to show up correctly, that was blocking input and while it was up I noticed that it was constantly throwing exceptions in the console. Luckily, this only occurs if I click the button, and both the area and the exceptions go away if I click it back.

Now, having re-read this thread, I realize that it may be the interface for setting up whether to use Blizzy or stock toolbar. 

Is this all a known issue? Is there supposed to be a Toolbar Controller button in the first place?

Known bug, the button should only show if there are other mods in the game.  clicking it as you did generates those errors.  Being worked on now

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, JH4C said:

Can confirm the occasional double-entry of ToolbarController in its own menu: seems to occur during first-runs; recreation of the scenario requires only that you delete the ToolbarController.cfg file.  Also confirming that entries for removed mods remain; quit game and manually removed Fusebox and AGX by dragging their folders out of GameData then reloading and they were still listed.

I haven't seen this, but it may have been caused by something that I just fixed.

21 hours ago, JH4C said:

Additionally, it's always displaying the first-run help window, as the setting for showWindowAtStartup is always being left set as true despite my closing it; setting is retained during the game session across saves, loads, or changes of game type (quitting sandbox then entering career, for example) but resets on exit. I have now manually edited the value to false and it has remained as such. I'm not entirely sure, but based on the file's "last edited" timestamp it looks like it's saving settings on load rather than on exit, but that can't always be the case as it does remember if I change the "display on toolbar" settings for any of the mods. Maybe it's saving only if there's changes to those settings?

This was probably caused by another bug, but, did you click the "Hide this window" or just the "OK" to close it?  If you just click "OK", then it will come back, you need to click the Hide option. 

 

21 hours ago, JH4C said:

The only mention in KSP.log of a problem with ToolbarController is this one: 


[ERR 17:39:52.156] ToolbarControl: stockButton is null, ,  namespace: ToolbarController_NS

 

Not a bug, this was probably from the debug version.

Please note that not all mods are using the registration feature of the Toobar Controller.  If they don't, then you won't see them in the registration window.  I'm slowly updating my mods to use this, but have about 30 more to go.  Unfortunately, there isn't an easy way to know which registers itself or not. I'm adding a debug line to the next release which will write a line to the log whenever a mod registers itself, so at least you can see if a mod is registered or not.

Release imminent. 

New release, 0.1.6.7:

  • Fixed repaint issues causing NullRefs
  • Now only shows mods which have registered in the current game, it still remembers all of them
  • Added debug line to release which writes a line to the log when a mod registers itself

Please note that not all mods are using the registration feature of the Toolbar Controller.  If they don't, then you won't see them in the registration window. 

Edited by linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed the latest CTB, without updating anything else, and get a lot of errors on startup, all looking the same

[EXC 17:43:39.275] FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'ClickThroughBlocker, Version=0.1.6.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies.

I was running 0.1.6.6 before with these issues. Is there something else I should have done than just updating ClickThroughBlocker?

EDIT: Happens at the main menu, and downgrading to 0.1.6.6 fixed the issue for now.

Edited by Warezcrawler

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Warezcrawler said:

I just installed the latest CTB, without updating anything else, and get a lot of errors on startup, all looking the same


[EXC 17:43:39.275] FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'ClickThroughBlocker, Version=0.1.6.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies.

I was running 0.1.6.6 before with these issues. Is there something else I should have done than just updating ClickThroughBlocker?

EDIT: Happens at the main menu, and downgrading to 0.1.6.6 fixed the issue for now.

Did you update ClickThroughBlocker to the latest version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, linuxgurugamer said:

Did you update ClickThroughBlocker to the latest version?

Yes. To version 0.1.6.7. And I do not have the issue with 0.1.6.6 (I wrote wrong in my original post, not with but without....).

Edit: Sorry, got confused... The answer is no. Did not realise I have to update CTB when updating this mod.

Will that always be true?

Just did a test after updating CTB..... Works now.... Thanks

Edited by Warezcrawler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.